top of page

UKK

Kaikkiin hääkuvauspaketteihin kuuluu:

Kirjallinen sähköinen sopimus

Toimitus muistitikulla alle kuudessa viikossa

Korkearesoluutioiset kuvat ilman vesileimaa

Nettigalleria kuudeksi kuukaudeksi

 

Kuvat valitaan teille valmiiksi ja käsitellään yksitellen ajattomalla tyylillä

Raakakuvien säilytys 12 kuukautta

Ammattimaisen ja nopean asiakaspalvelun

Voit pyytää kuvista mustavalkoisen tai värillisen version

Aikataulu

Tiedän että hääpäivän on suuri päivä ja se, että kaikki sujuu hyvin, on teille tärkeää. Hääpäivä koostuu monesta palasta ja haluan olla se yksi pala, josta teidän ei tarvitse huolehtia. Voitte luottaa siihen, että tulen paikalle sovitusti ja yhteydenpito on nopeaa ja vaivatonta.

Tässä aikataulutus minun osaltani:

 

-varaatte päivän

 

-käydään kuvaussopimus läpi, niin että se miellyttää kumpaakin osapuolta

 

-sopimus allekirjoitetaan

 

-varausmaksu laskutetaan ja maksetaan

 

-noin kaksi kuukautta ennen häitä lähetän teille kyselykaavakkeen (yhteystiedot, potrettitoiveet)

 

-noin kuukausi ennen häitä kyselen häiden tarkempaa aikataulua ja voimme käydä kyselykaavakkeessa nousseet asiat läpi

 

-hääpäivä!!

 

-viikko häiden jälkeen kuvauspalkkion laskutus ja maksu

 

-4-6 viikkoa häistä kuvien toimitus ja nettigalleria

 

-laitan viestiä, kun nettigalleria on menossa kiinni (6 kk kuvien toimituksesta)

 

-laitan viestiä, kun poistan alkuperäiset raakakuvat (12 kk häistä)

 

Oletko kuvannut täällä aikaisemmin?

90 % paikoista, missä olen koskaan kuvannut, ovat olleet minulle uusia. Valitsen potrettikuvauspaikat vallitsevan valon ja sommittelun perusteella.

Pystytkö kuvaamaan pimeässä?

Kuvaan ammattijärkkärillä ja käytössäni on hyvät objektiivit. Pystyn kuvaamaan hyvinkin pimeissä olosuhteissa ilman salamaa.

Vältän salaman käyttöä niin pitkään kuin pystyn. Kysyn vielä erikseen, että häiritseekö teitä salaman käyttö ennen kuin tempaisen sen esiin. Yleensä käytän salamaa vasta myöhään illalla, kun vieraat ovat jo biletuulella ja jaloissa pyörivää kuvaajaa ei enää edes huomata.

Mitä jos muistikortti rikkuu?

Kameraani saa kaksi muistikorttia ja tallennan kuvat aina saman aikaisesti kahdelle muistikortille. Jos toiselle tapahtuu jotain, niin toinen muistikortti on todennäköisesti vielä kunnossa. Päivän aikana varmistan koko ajan, että kuvat tallentuvat korteille.

Teen heti kuvauksen päätyttyä varmuuskopiot ulkoiselle kovalevylle ja kun pääsen kotiin, teen kopiot toiselle ulkoiselle kovalevylle. Kuvista on aina vähintään kahdet kopiot olemassa.

 

Säilytän raakatiedostoja 12 kuukautta ja sen jälkeen säilytän valmiita jpg-kuvia vielä kuusi kuukautta. Lähetän teille viestiä ennen kuin poistan vanhoja kuvia ja varmistan, että teillä on kopiot kuvista!

Mitä jos kamerasi rikkuu?

Minulla on aina mukana kaksi ammattilaiskameraa.

Miten pukeudut hääpäivänä?

Pukeudun tilanteen mukaisesti eli juhlavasti, mutta vähän rennommin kuin vieraat. Jos teillä on hääteemaan kuuluva pukeutumiskoodi (esim. vintage tai tietty väri), niin mielelläni yritän pukeutua koodin mukaisesti.

Jos sataa, niin potretit voin ottaa kumisaappaat jalassa, mutta juhlaan/kirkkoon vaihdan siistit kengät. Mukana on myös aina vaihtovaatteet, jos vaikka innostun ryömimään maassa potrettien aikana :)

Syötkö juhlapaikalla?

Tämä riippuu teistä. Olen ollut todella onnekas, sillä monet parit ovat varanneet minulle ruuan ja paikan heitä lähellä olevasta pöydästä. Ymmärrän, että ruoka on kallista ja juhlapaikoissa on rajallinen määrä paikkoja, joten ilmoittakaa vaan mihin ratkaisuun päädytte, jotta tiedän varata itselleni eväät.

First look?

First look -kuvat voidaan ottaa ennen vihkimistä, jos ette vielä ole nähneet toisianne.

Esim. jos vihkiminen alkaa klo 13, voidaan first look kuvat ottaa 40-50 minuuttia aikaisemmin kirkon lähistöllä. Kirkolle on hyvä saapua vähintään 30 minuuttia ennen vihkimistä, koska vieraat alkavat saapua tällöin.

 

First look kuvat voi myös yhdistää potrettikuvaukseen, jos ne otetaan ennen vihkimistä.

 

Käytännössä tämä menee niin, että sulhanen tulee kuvauspaikalle ensin. Vien hänet sopivaan paikkaan ja sitten haen morsiamen paikalle. Itse first lookiin on monta mahdollisuutta.

Esim. voitte seisoa puun/seinän vastakkaisilla puolilla ja ensin pitää toisianne kädestä.

Sulhanen voi seistä selin morsiameen ja kääntyä merkistä.

Morsian voi kantaa isoja ilmapalloja edessään ja päästää ne sulhasen edessä ilmaan.

Iltakuvaus?

Potrettikuvaus voidaan jakaa moneen osaan. Osa kuvista voidaan ottaa ennen vihkimistä tai sen jälkeen. Ja sitten illalla voidaan ottaa ilta-auringossa lisää kuvia. Ilta-auringon valo on lämmin ja pehmeä, kuvissa on paljon tunnelmaa ja pahin jännitys päivästä on ehkä jo alkanut väistymään. Mutta on hyvä ottaa kuvia jo aikaisemminkin, koska silloin puvut ovat varmasti vielä siistissä kunnossa. Jos juhlapaikan lähistöllä on hyviä kuvauspaikkoja ja kaunista valoa, tulen vielä hääpäivän aikana kysymään, jos vaikka haluaisitte käydä ottamassa muutaman kuvan lisää :) mutta vain aikataulun puitteissa ja jos näyttää, että teillä on rauhallinen hetki.

Kuvaus eri päivänä

Tätä kaikki valokuvaajat rakastavat! Varsinkin jos kuvaus on hääpäivän jälkeen ja enää ei tarvitse käsitellä pukua silkkihansikkain. Kuvaukseen voi käyttää enemmän aikaa ja voidaan käydä monessa eri paikassa kuvaamassa.

 

Järjestän erikseen meikin ja kampauksen sisältäviä potrettikuvauksia ympäri Suomea, joten kysy rohkeasti tarjousta. Rakastan matkustamista ja sitä, että pääsee kauniissa maisemissa rauhassa luomaan potretteja.

Potretteihin käytettävä aika

Tämä riippuu täysin teistä. On pareja, joille juhlinta on tärkeintä, ja potretit hoidetaan nopeasti pois alta alle puolessa tunnissa. Ja on pareja, jotka järjestävät kuvauksille pari tuntia aikaa ennen vihkimistä. Mieti kuinka tärkeitä potretit ovat ja oletko halukas näkemään vaivaa kuvien eteen :)

Pyrin olemaan mahdollisimman huomaamaton. Usein kiertelen juhlapaikkaa ja olen harvoin paikallani.

Miten kuvaat dokumentaarista kuvaa?​

bottom of page